Een ziekenhuis is een geanimeerde plaats, die later handelt dan patiënten om medische hulp, comfort en zorg te geven. Patiënten verwachten altijd dat het ziekenhuis een toevluchtsoord is. Het identificeren van een asociaal element in een menigte is moeilijk. Het gevolg is dat veel onverwachte, ongewenste situaties zich in de ziekenhuizen op een veilige manier kunnen ontwikkelen. Veel zorginstellingen hebben een aparte veiligheidsdienst, de zogenaamde zorg beveiliging, om deze ongewenste situaties te minimaliseren en tegen te gaan. Beveiligingsmedewerkers van de zorgsector kunnen daarna hulp bieden aan een medisch of verpleegkundig personeel dat hun hulp aanvraagt. Hier zijn enkele punten om deze vraag te beantwoorden. We praten vandaag met HD Group beveiliging, ze zijn marktleider op het gebied van zorgbeveiliging.

Patrouilleren en toezicht houden op het hele terrein

Ziekenhuizen zijn kwetsbaar voor bedreigingen, rekening houdend met verbaal misbruik en diefstal. De vibraties van het ziekenhuis hebben een enorme impact op het welzijn van de patiënten. Beveiligers van de gezondheidszorg zijn getraind om te patrouilleren en eventuele bedreigingen te lokaliseren. Deze bewakers zijn getraind om potentiële bedreigingen en vandalen te identificeren of verdachte incidenten op te merken. Beveiligers in de gezondheidszorg zijn getraind om de werknemers te helpen bij een mogelijke uitbraak van een brand. Ze kunnen ook ondersteuning bieden bij de evacuatie van mensen van de locatie.

Patiënten en familie beheren

Een slechte ziekenhuisomgeving kan het accent aanzienlijk hoger leggen op het niveau van zowel de patiënten als hun familieleden. Ziekenhuizen zijn een actief gebied voor artsen die geobsedeerd zijn om de patiënten te behandelen en akkoord gaan met korte acties. Tijdens deze situaties kunnen onnodige interventies zowel de patiënten als hun familieleden in nood brengen.

Zorgbeveiligers worden getraind om later dan boze en onhandelbare mensen met elkaar in contact te komen. Ze weten hoe ze de zaak moeten deëscaleren door rustig te spreken zonder de gevoelens van de personen te valideren. zoals deëscalatiestrategieën falen, kunnen beveiligers de boze persoon veilig redden en de persoon uit het gebouw evacueren. De aanwezigheid van veiligheidspersoneel plus ontmoedigt gekke mensen om bedreigingen te uiten.

Lees ook: Veilig verhuizen

Voorkom geweld, diefstal of intimidatie

De oorzaken van misbruik in zorginstellingen zijn onderhevig aan het wisselende patroon en het soort situaties. Honderden mensen zijn energiek bezig met het aanpakken van de behoeften van patiënten. Bewakers kunnen een einde maken aan ongepast gedrag zoals uitbuiting en intimidatie. Het kan mensen ontmoedigen om zich ongepast te gedragen. Bewakers in de gezondheidszorg zijn ook getraind om eventuele incidenten te signeren, zodat ze snel en op de juiste manier kunnen ingrijpen.

Toestemming voor controle in ziekenhuisgebieden

Niet alle ziekenhuismedewerkers mogen de wensgebieden van het ziekenhuis betreden. De beveiliging van het ST. Antonius ziekenhuis voorkomt dat onbevoegden worden opgenomen op de manier van sloten, beoordeelt de controle- en beveiligingssystemen in het ziekenhuis, zorgondersteuners en zorgbeveiligers. De beveiliging van de gezondheidszorg kan gebruik maken van videobewaking om mensen die op verschillende locaties in het ziekenhuis binnenkomen en verlaten te controleren. Het kan indringers voorkomen die patiënten en medewerkers in het ziekenhuis zouden kunnen kwetsen.

Beveiliging van de gezondheidszorg kan zorgprofessionals en beheerders met basistaken aanzetten. We hebben vernomen dat HD Group genoeg professionele zorg beveiligers in dienst heeft voor de beveiliging van de gezondheidszorg om een veilige, beveiligde en makkelijke sfeer te creëren voor alle bezoekers, patiënten en medewerkers in uw ziekenhuis of zorginstelling. Kijk ook op de Beveiligingscheck website.


Heb je nog vragen, neem dan contact op via de contactpagina.

Door admin

Een gedachte over “Waarom is Zorg beveiliging zo belangrijk?”

Reacties zijn gesloten.